ONZE WERKING

Wat doen we

Vrijdagavond

Voordrachten, workshops… altijd in het thema van de ruimte of wetenschap. De ene keer is het een spreekbeurt over 'donkere energie en zwarte gaten'. De andere keer gaat het over de manen uit ons zonnestelsel, of de fermi-paradox. Dan plooien we eens geheugenmetaal of maken we waterraketjes. En als het weerbericht ons goed gezind is trekken we de nachtelijke duisternis in gewapend met verrekijkers, telescopen en rode lampjes!

Op kamp

Elke zomer gaan we op zoek naar de donkerste plekjes op de kaart om ons ongestoord te amuseren. 's Avonds trekken we naar buiten met onze telescopen om nachtelijke objecten te spotten. Overdag gaan we zwemmen, spelen we (bord)spelletjes, of ontdekken we de omgeving.

Soms trekken we er ook een weekend de natuur in, en dan houdt weer of wind ons niet tegen!

2023
2023
2022
2022
2021
2020
2019
2018
2015

In de sterrenwacht

Astropolis, de stedelijke sterrenwacht van Oostende, opgericht en beheerd door oud-leden van Quasar! Hier vinden talrijke tentoonstellingen en workshops plaats voor iedereen – jong en oud – die wil bijleren over astronomie, sterrenkijken of ruimtevaart. Quasar zal je regelmatig tegenkomen op haar evenementen.

Met Vlaanderen

De Jongerenvereniging voor Sterrenkunde is een organisatie actief doorheen heel Vlaanderen. Deze is vertegenwoordigd in alle Vlaamse provincies door talrijke lokale koepels, waar Quasar één van is. Gezamenlijk organiseren wij tal van activiteiten met jonge astronomiefanaten uit heel Vlaanderen!

Onze vlag

Albert de Quasarvlag is een avontuurlijke ziel. Soms krijgt die zelfs voetjes… Zie hiernaast de verre oorden die onze vlag al bereikt heeft!