ONZE ACTIVITEITEN

Wat doen we

De vrijdag

De ene keer is het een spreekbeurt over 'donkere energie en zwarte gaten'.  De andere keer gaat het over de manen uit ons zonnestelsel, of de fermi-paradox, of.. We plooien geheugenmetaal, maken waterraketjes, of… We verdwijnen in de nachtelijke duisternis gewapend met verrekijkers, telescopen en rode lampjes! of…

Kampen

Elke zomer gaan we op zoek naar de donkerste plekjes op de kaart om ons ongestoord te amuseren. Om lang naar de sterren te kunnen kijken ons nachtritme: we staan op om 12 uur en gaan slapen als de zon bijna terug opkomt! Overdag gaan we zwemmen, spelen we (bord)spelletjes, of ontdekken we de omgeving.

Soms trekken we er ook een weekend de natuur in, en dan houdt weer of wind ons niet tegen!

JVS

De Jongerenvereniging voor Sterrenkunde is een organisatie actief doorheen heel Vlaanderen. Talrijke Vlaamse regio's worden erin vertegenwoordigd door zogenaamde 'kernen', waar JVS Quasar één van is. Gezamenlijk organiseren wij tal van activiteiten met jonge mede-astronomiefanaten uit o.a. Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg!

Zie vvs.be/jongeren voor meer info!

Astropolis

De stedelijke sterrenwacht van Oostende, opgericht door oud-leden van Quasar! Hier vinden talrijke tentoonstellingen en workshops plaats voor iedereen, jong en oud, die wil bijleren over astronomie, sterrenkijken of ruimtevaart.

Tegenwoordig werkt Quasar regelmatig samen met Astropolis tijdens publieke activiteiten.

Zie astropolis.be voor meer info!

foto's: P.Jaecques

De vlag

Albert de Quasarvlag is een avontuurlijke ziel. Soms krijgt die zelfs voetjes…